Plesni programi

MTV dance

Posted in Plesni programi

Program koji se sastoji od najnovijih plesnih pokreta (hip hop, funky, latino, reggaeton-a, belly dance, MTV dance itd.), uz najpoznatije MTV hitove. To je kompletan program koji može ponovo učiniti tijelo gipkim i čvrstim, poboljšati koordinaciju, fizičku i psihičku relaksaciju te izdržljivost. Namijenjen je svima koji slobodno žele uživati u senzaciji pokreta i plesa. Program se sastoji od koreografija koje učimo tijekom sata i koje će nas kroz zabavan način dovesti do željene linije i kondicije. 

Contemporary dance

Posted in Plesni programi

Contemporary dance je plesna tehnika koja se pojavila u 20. st. i postala jedna od najpopularnijih plesnih tehnika među profesionalnim plesačima i rekreativcima. Contemporary dance posuđuje puno plesnih elemenata klasičnog baleta, suvremenog baleta i Jazz-a, a uz to ima i svoju originalnu plesnu formu. Tijekom sata polaznici uče originalne plesne elemente Contemporary dance-a te se velika pažnja pridaje slobodnom izražaju plesača.

U našem studiju imamo program za početnike kao i za profesionalne plesače.

Škola klasičnog baleta

Posted in Plesni programi

Jedna od vrhunskih plesnih umjetnosti. Rođena i sistematizirana u Rusiji na temeljima francuske i talijanske škole klasičnog baleta. Autor ovog specijalnog osmogodišnjeg sustava obrazovanja je genijalni pedagog Agrippina Vaganova. Satovi se sastoje od vježbi istezanja, vježbi uz rukohvat i na sredini dvorane, cilj kojih je pripremiti tjelo za rad u posebnim baletnim papučicama, špicama. Satovi za djecu su usmjereni na cjelokupni razvoj tijela, koordinacije, sluha i ritma kao preduvjet za sve vrste plesova. 

Flamenko

Posted in Plesni programi

Flamenko je glazbeni žanr kojeg karakteriziraju snažan, ritmički ton (toque), popraćen podjednako izražajnom pjesmom (cante) i koji se često izvodi zajedno s jednako strastvenim stilom plesa kojeg karakteriziraju snažna i graciozna izvedba s često složenim radom ruku i nogu (baile).

Salsa

Posted in Plesni programi

Salsa je popularan ples u cijelom svijetu. Sam naziv salsa znači «umak». To je klupski ples koji potječe s Kube. Salsa je «umak» mnogih latinoameričkih i afro-karipskih plesova koji su imali udio u razvoju salse. New York je stvorio naziv salsa. U salsi su važni okreti, rad rukama, kukovima, opuštenost, zbliženost partnera, sve je puno mekše nego u mambu. Mambo pokreti su većinom naprijed i nazad dok salsa ima više pokreta u stranu. Postoji nekoliko Stilova salse: Kubanski stil, Los Angeles (kalifornijski) stil, Puerto Rican stil i dr.

Tango

Posted in Plesni programi

"The tango is a direct expression of something that poets have often tried to state in words: the belief that a fight may be a celebration", said Jorge Luis Borges.

Tango originates from Buenos Aires, and the Argentine tango is the most popular among its many varieties. Tango is a partnered dance, most commonly accompanied by violin, guitar, flute, and piano music. For many year tango was considered an erotic dance and was forbidden.

Body balet

Posted in Plesni programi

Tehnika je kreirana na temelju vježbi iz pravog klasičnog baleta, tako i paralelnih tehnika - ballet par terre i Knjazev bar. Primjenjuje se za razvoj tijela, elegantnom razvoju mišića, posture leđa i glave. Uključje vježbe na podu, istezanje, vježbe ruku i glave (pores des bras), vježbe uz rukohvat i osnovne korake klasičnog baleta. 

Jazz dance

Posted in Plesni programi

Jazz dance je modernija plesna tehnika koja se kao i većina drugih modernih plesnih tehnika, temelji na tehnici klasičnog baleta. Osnovna je razlika da ima slobodnije pokrete i “opuštenije” elemente. Pri izvođenju pokreta kod jazz dance-a svaki dio tijela radi međusobno izolirane pokrete .

Društveni i latino plesovi

Posted in Plesni programi

(salsa,disco,cha cha ,valcer..)

Društveni plesovi se uglavnom plešu u paru.

Salsa je vrsta plesa porijeklom s Kube, gdje se isprepletala europska i afrička popularna kultura. Salsa je izvorno kubanski ples s afričko-kubanskim ritmovima i utjecajem rumbe. Obično je ples za parove, makar postoje inačice za solo plesače. Popularna je u Latinskoj Americi, SAD-u i Europi.

Disco fox je ples koji se pojavio sedamdesetih godina u New Yorku i prošao kroz mnoge varijacije, kao što su formacije, samostalni ples i ples u paru. John Travolta je ulogom u filmu Groznica subotnje večeri popularizirao ovaj ples, pogotovo kod muške populacije. Posljednjih 20 godina disco fox se pleše na pop glazbu. To je brz i okretan ples, gdje se plesačica puno okreće dok je partner vodi prema sebi ili od sebe, uz razne nagibe.

Cha-cha-cha postaje popularan 1954. u Havani na Kubi. Ubrzo nakon toga se plesao i pridružio kao latinoamerički ples po Europi. Cha-cha-cha je brz i poletan ples. Od latinoameričkih plesova on se prvi uči.

 

Valcer je «rođen» u bečkim četvrtima i alpskim regijama Austrije.Osnovni korak se lako i brzo uči.